Moni's

30.8.05

Familie :: Poze

Acu imi explic doru de duca : ai mei erau la munte, in Apuseni. Ieri s-au intors si a trecut si doru de munte :). Oricum, misto in Apuseni, mi-ar fi placut si mie sa fiu acolo ... :D

29.8.05

Jurnal :: Dor de duca


Uitandu-ma prin pozele lui Andrei, de cand a fost in Piatra Craiului, mi-am dat seama ca, daca mi-e dor de ceva de acasa (deocamdata :) ), aceia sunt muntii nostri. Mi-e dor de aerul de acolo si de verdele acela crud, de mirosul de brazi uzi si de stanci. Mi-e dor de muntii mei ...

28.8.05

Jurnal :: Philadelphia

Ieri am fost intr-o foarte marfa excursie in Philadelphia. In sfarsit am vazut un oras care chiar sa-mi placa! Se pare ca entuziasmul meu pentru down-town New Brunswick este sortit pieirii. Acu n-o sa ma mai entuziasmeze asa mult ca la "inceput"

Enjoy :)

25.8.05

Diverse :: TSP & Mona Lisa

Cum arata ciclul hamiltonian daca se pune problema comis-voiajorului pentru toate orasele din Statele Unite? V-ati pus vreodata intrebarea asta ? Nici eu, si cred ca numai un matematician obsedat poate sa si-o puna (linkul il am de pe un anunt lipit pe usa cuiva din departamentul de matematica :D).

Care este diferenta dintre un ciclu hamiltonian si o schitza dupa Mona Lisa?
Niciuna, daca se aplica algoritmul comis voiajorului pentru 27486 de orase bine alese.

24.8.05

America&me :: chestii haioase

Pana va uitati la poze, sa va povestesc 2 faze dure. Prima faza dura este legata de vizta mea la "magazinul rusului". Romanii de aici, nemultumiti ca nu mai au telemea, cascaval si mezeluri ca acasa, au rabdat in tacere surogatele de pe aici. O alternativa era "magazinul ungurului", dar marfa de acolo era cam scumpa. Intr-un final, rabdarea le-a fost rasplatita, prin aparitia unui magazin "de rusi", unde oamenii aduc marfa si de pe la noi si care, spre deosebire de magazinul ungurului, e mai ieftin. Foarte mandri, m-au dus la magazin, sa-mi iau si eu ce vreau de pe acolo. Eu m-am uitat usor patrat la haleala de care abia am scapat (pentru ca cura cu prajiturele de aici ma incanta mai mult decat vitrina cu mezeluri de "ca acasa") si, spre disperarea tuturor, mi-am cumpatat guma orbit, in cantitate mare, ca nu se stie niciodata cand ajung la un supermarket, iar marfa din magazinele din campus aici nu e asa de calitate ca cea din magazinu rusului :). Bineinteles ca am devenit foarte repede tinta misto-ului. Cum mi-o si merit, de altfel :)

A doua faza dura pe care mi-a povestit-o cineva este legata de aerul conditionat. Aici, cand e cald afara (cand e racoare afara, nici nu vreau sa ma gandesc..), cand te dai jos din autobuz, e "cald si bine". E ca iarna, cand afara e frig rau si esti inghetzat si intri intr-o casa la caldurica si e bine. Cam asta e senzatia. Cineva imi povestea ca era atat de frig in biroul lui din cauza aerului conditionat, ca a trebuit sa-si aduca un reshou. Reshoul ala a cedat si si-a cumparat ceva mai bun de incalzit. Dupa o zi sau chiar in ziua aia au venit la el oameni din birourile vecine sa-l roage sa opreasca resoul, pentru ca aerul conditionat e setat pe o anumita temperatura si, cum intr-un birou era mai cald, aerul a devenit si mai puternic, si se facuse congelator pe tot etaju. Solutia a fost, bineinteles, sa poarte o haina groasa, cand afara erau 40 de grade.

Jurnal :: MI-AU DAT BIROU !.. si alte poze

..care este, de asemenea, primul meu birou! E adevarat ca sunt numai doua calculatoare, iar noi o sa fim trei in acest birou, dar ce conteaza ! ..si e adevarat ca in sertare e plin de hartii si ambalaje de biscuiti si ca trebuie facut curat, dar nu-i asa ca arata bine (cu sertarele inchise) ? :)
Ok, alte poze : din prima zi de orientare (mai mult poze de case de pe acolo) si din a doua zi.

In fiecare seara, oamenii organizeaza o socializare, in care ne zgaim unii la altii. Pana acum, eu chiar m-am distrat, pentru ca toti oamenii sunt foarte prietenosi si pentru ca sunt putini americani :D. Jumate din studentii de la Rutgers sunt chinezi si jumate sunt indieni. Restul sunt : americani, romani, malaezieni, japonezi, coreeni si multe alte tzari. Azi a fost ceva dragutz. Din fiecare tzara, cate un reprezentant (puteti sa ghiciti usor cine a fost pentru Romania), trebuia sa arate cum se saluta cu : un coleg, un prieten si o prietena (nu iubitzi !!). A fost foarte distractiv, pentru ca unii sunt foarte calzi (spaniolii de ex), iar altii sunt foarte rezervati (de ex japonezii). Am aflat si eu ca filipinezii isi ating nasurile cand se vad (daca sunt prieteni, atat cu baietii cat si cu fetele). Super ciudat.

21.8.05

Jurnal :: Distractiile din week-end

In sfarsit am cunoscut gasca de romani de aici. Este o gasca maare (cam 30-40 de oameni, eu am cunoscut cam jumate din ei cred) si foarte simpatica (dar nu asa simpatica precum cea de acasa ! :) ). Datorita lor am avut un week-end pe cinste. Sambata am fost la picnic intr-un parculetz, am ("am", auzi, "au" mai degraba) facut gratar, mici, vin, am mancat salata de vinete si icre !! A fost super. Chiar m-am distrat si m-am simtit grozav. Vineri deja ma apucase depresia in asa hal ca m-am apucat de jogging prin jurul caminului. Sper sa nu se mai intample !
Duminca am fost la ocean ! A fost exact ce-mi trebuia. Chiar nu fusesem la mare anu asta si mi-a prins foarte bine. Am facut o super-baie, apa buna de tot, dar sa te fereasca Sfantul sa te bagi cu capu in apa, ca te ustura ochii pentru tot restul zilei. In plus, curentul spre larg avea personalitate si, cum m-am luat la trancanit cu Laura, una din romance, cam la fel de disperata sa stea in apa ca si mine, ne-am tot trezit departe de tzarm.. Bine ca nu erau salvamari ! :D

18.8.05

Jurnal :: Am ajuns !!

Dupa o calatorie lunga si frumoasa, am ajuns in sfarsit la Rutgers!. Inca nu m-am obisnuit cu fusu orar (dupa-amiaza mi-e somn, adica mi-a fost somn azi si ieri, si fac economie la cafea ca ieri am uitat sa-mi cumpar din supermarket (tocmai cafea !!) si nu stiu cand mai ajung pe acolo), iar dimineata la 6 jumate sunt up. In poze se poate vedea cat de frumos e campusul. Vremea e super ! Foarte insorit, dar placuta ca temperatura (habar n-am cate grade sunt, dar e placut si frumos). Probabil ca e asa si din cauza ca peste tot inaintru e aer conditionat (astia sunt disperati cu aerul conditionat, noaptea dorm cu pilota pe mine, iar dimineata, merg in pulover si stranut). Am deja un semi-program pana pe 1 sept cand incepe scoala, in mare sunt sedinte de orientare, dar si o petrecere cu studentii romani, origanizata de ei, care e sambata dimineata (!!).

In mare e super aici, camera mea e dragutza, destul de mare, o sa mai am 3 colege de apartament, loc e foarte mult, pentru haine am un fel de debara in camera si mai am si pe hol o camera intreaga in care sa-mi depozitez fel de fel de chestii, frigideru e mare. Dulciurile sunt multe, f bune si ieftine pe aici, o sa fie greu :). Cea mai mare problema a fost sa ma prind cum se deschid robinetele si cum se incuie usa. Mi-a luat foarte mult, pentru ca n-am vrut sa accept usor ideea ca poate sa fie simplu, si ma tot gandeam ca trebuie sa fie ceva complicat.

Gandul meu e la voi, cei de acasa. Sa aveti grija de voi !!

5.8.05

Familie :: Viata la tzara

Am fost trei zile la tata la tzara, undeva la 10 km de Arad intr-un sat numit (in mod poetic) Sofronea. Acolo, tata are o casa frumoasa si mare, pe care o tot amenajeaza de cativa ani, cu o gradina, 4 animale (necomestibile (teoretic)) : 2 caini si 2 pisici. Casa are un fel de anexa, o fosta magazie, transformata intr-o camera de locuit foarte simpatica, cu bucatarioara, birou si 2 canapele, in care am stat noi, Antonia si cu mine.


Dupa cum se poate observa, s-au inmultit simtitor post-urile despre familie. Se simte ca plec in curand ... :(

1.8.05

Familie :: Nunta !!!

Surioara mea s-a maritat ! Cateva din cei cativa giga de poze sunt aici. Sper sa va placa ! :) Eu sper din suflet sa fie fericiti si sanatosi si sa aiba o viata minunata impreuna !