Moni's

6.2.06

America&me::Football baby!!

Exista o gramada de chestii americane pe care le vedeam/auzeam in filme si pe care pur si simplu le ignoram, pentru ca faceau parte din viata "celor de aici". "Super bowl"-ul mi-a trecut pe la urechi de cateva ori, la fel si alte notiuni precum "the yankees", "season tickets", ca sa nu mentionam multimea de personaje foarte populare in America de care noi nu auzisem.

The super bowl e cel mai important meci de fotbal-american din tot anul, si juma de america sta cu ochii in televizor cu ocazia asta. Se zice ca in timpul meciului strazile sunt pustii, in magazine nu ramane decat cate 1 vanzator, cu ochii intr-un televizor (eventualii hoti care ar putea sa profite de chestia asta sunt si ei cu siguranta lipiti de un televizor uitandu-se la acelasi meci). Oamenii organizeaza "petreceri" in cinstea evenimentului, adica prietenii se strang in jurul unui tv si eventual halesc ceva impreuna, sa aiba energie sa se exprime.

Pentru ca juma de America urmareste meciul la tv, firmele care isi vor reclamele in timpul meciului trebuie sa plateasca 1 milion de dolari pentru 30 de secunde (!!!!!!!!!). De aceea reclamele in sine sunt renumite spre a fi cele mai dragutze/simpatice/bune/interesante/smart reclame ale anului (teoretic ceva care ar trebui sa fie crema noptii devoratorilor de publicitate). De aia al doilea motiv pentru care oamenii se uita la super bowl (si cel mai important motiv pentru cei pe care nu ii intereseaza fotbalul) sunt reclamele.

Am fost si eu la un "party" de super-bowl (unde am mancat foarte bine :D). Reclamele nu au fost insa atat de misto pe cat ma asteptam. Via Raluca, un link catre reclamele cu pricina.