Moni's

26.7.05

Familie :: Aditza

Ii uram bun venit in familia noastra lui Aditza. Aditza este un cotoi portocaliu care era dat spre adoptie undeva, pe la Piata Romana. Bineinteles ca sor-mea nu a ratat ocazia. Sa mai zici ca nu exista premonitie... Mi-am cerut-o, ce sa mai !
Singurul membru al familiei care nu e incantat oficial (ca neoficial mai sunt cativa ...) este Cipcirica. Nu stiu cum reusim noi (familia) sa avem mereu un lant trofic in casa. Nu putem decat sa speram ca Aditza nu va fi un vanator inrait ... (slabe sanse, avand in vedere ca vaneaza tot ce misca, dar cine stie, cu educatia propice ... A propos, stie cineva un educator bun de pisici ??!).

22.7.05

Blogs :: Stay legal :)

Pana acum nu m-am gandit la aspectul legal al problemei...Din fericire, legile se aplica numai pentru cei din US. Din pacate, in curand va trebui sa ma intereseze si pe mine :(
Eu va anunt ca, daca vreodata o sa am o idee originala pe care s-o pun pe blog, n-o sa dau pe nimeni in judecata ca a "copiat-o" (in vreun fel)! Cu alte cuvinte, o sa-mi pastrez ideile originale pentru mine :)

21.7.05

Diverse :: Pui de matze

Ce poate fi mai dragutz decat un pui de matza ? Sursa : Webshots

Retzete :: Familia Coffee, ramura ICE


Ramura ICE a familiei coffee se trage dintr-o ruda nenobila, nerecunoscuta si cam din flori, numita ICE coffee (care, in mod paradoxal, chiar da numele familiei).

ICE COFFEE

Se prepara dintr-o cafea obisnuita (facuta in ibric sau la filtru), indulcita dupa gust si racita cu cuburi de gheatza. Aparent nesimpatica, este foarte buna in cazuri de urgentza (nu avetzi la indemana ness si este cald afara - alternativa : cafea normala iese din discutie, din cauza temperaturilor inalte).

Variante : cu lapte, capuccinno (cu frisca), coco (cu cacao), cinny (cu scortzisoara), irish (cu coniac/rom -> compromite proprietatea racoritoare)


NESSICE

Se prepara un ness dupa instructiunile de pe cutie. Se poate profita de proprietatea ness-ului de a se dizolva in apa rece. Se pun cuburi de gheata.

Variante : latte (cu lapte), capuccinno (cu frisca sau cu capuccinno la plic), moccacinno (cu cacao), cinny (capuccinno pe spuma caruia sa pune scortzisoara -> nu se recomanda in cazul in care capuccinno-ul are deja aroma), cu rom (ca si in cazul cafelei irish, cantitatea de alcool este invers proportionala cu cat de racoritoare va fi bautura rezultata)
Nu uitati cuburile de gheata !!

ICE TEA

Orice ceai in care puneti cuburi de gheata

Varianta :
Daca ceaiul este negru, esenta de ceai poate fi dizolvata cu lapte (asta e o chestie englezeasca) si cu cuburi de gheata ! :)

Racorire placuta, rapida si durabila ! (mai ales pentru cei care nu au parte de aer conditionat)

19.7.05

Quotes :: Douglas Adams

Douglas Adams este un "English humorist & science fiction novelist". Poate ca nu este un om intelept, dar este, cu siguranta, haios. Iata cateva din citatele lui:

"I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by."

"It is a mistake to think you can solve any major problems just with potatoes."

"It is no coincidence that in no known language does the phrase 'As pretty as an Airport' appear."

"Nothing travels faster than the speed of light with the possible exception of bad news, which obeys its own special laws."

""

15.7.05

Provocare :: 3 lucruri

Stand si meditand la cele 74 de chile pe care am voie sa le iau cu mine in avion cand plec, mi-am pus intrebarea : daca ar fi sa iau numai trei lucruri cu mine, care ar fi acelea ... ? Inca nu stiu si, din fericire (!!!!) nu e cazul. Dar voi, daca ar fi sa va mutati pentru o perioada lunga, nedeterminata, intr-un loc indepartat si ar trebui sa alegeti numai 3 lucruri pe care sa le luati cu voi de acasa, care ar fi alea ?

14.7.05

Jurnal :: Pasul 1: Am luat viza !

Unde pasu 0 a fost ca m-au admis in State :)
Pentru cei care nu au avut de-a face cu ocupatia de a lua viza de state, poate nu-i mare lucru. Si eu eram foarte increzatoare la inceput. Pe urma am inceput sa vad cum oamenii sunt refuzati in masa si am inceput sa simt fluturi in stomac. Dar totul s-a terminat cu bine.
Pana la urma cred ca succesul interviului pentru viza e asigurat in primul rand de faptul ca ai un statut acolo (teaching assistant de exemplu) si traiu material asigurat (prin banii pe care ti-i da universitatea). Cred ca orice om care se duce in state la studii pe banii facultatii nu are de ce sa-si faca probleme cu viza.Si totusi mai e ceva, ceva ce viatza incearca sa ne invetze sa facem dar noi (cel putin eu) nu vrem nici in ruptul capului : sa nu vorbim neintrebatzi ! La mine totu a mers ca pe roate pt ca n-am vorbit decat ca sa raspund la intrebarile doamnei ofitzer (sau... whatever)- din cauza emotziei, desigur ! :)
Cu alte cuvinte, de azi sunt oficial "a legal alien", ceea ce ma bucura foarte mult :D (sau, cum zicea dl Exarhu, "ceea ce va doresc si dumneavoastra" :) )

8.7.05

Retzete :: Pizza & Tort

La sugestia Simonei, iata linkul catre prezentarea cu pizza: Cum se face pizza (avertisment : toate lucrurile de acolo nu au fost experimentate de mine ...) si retzeta pentru tortul faimos (sper ca asta a fost !! )


Tort de ciocolata

Ce avetzi nevoie:
  • 1 blat de tort (cu cacao)
  • 1 Nutella
  • 1 portocala
  • 1 lamaie
  • 1 plic crema de lamaie
  • nuci
  • unt
  • frisca

Cum se face :
  • Se prepara crema de lamaie.
  • Se rade coaja de lamaie, coaja de portocala (separat).
  • Se taie nucile in bucatzele mici.
  • Untul se amesteca cu sine insusi pana se face o crema, apoi se amesteca cu crema Nutella, cu bucatzelele de nuci si cu coaja de portocala.
  • Crema de lamaie se amesteca cu coaja de lamaie.
  • Blatul se taie in 3 bucatzi.
  • Fiecare bucata de blat se unge pe partea superioara cu crema de ciocolata. Bucata inferioara se pune pe farfuria de tort, si, dupa ce s-a uns cu crema de ciocolata, se unge si cu o jumatate din crema de lamaie. Deasupra ei se pune a doua foaie, si se repeta procedeul aplicat asupra primei foi. Foaia de deasupra se unge numai cu crema de ciocolata.
  • Se orneaza cu frisca.
Retzeta de la tortu de bezea, intr-un post viitor (ca intai tre sa fac rost de ea :D )

Romania :: Ce se intampla in invatzamant


Iata un articol foarte interesant scris de dna profesoara Irina Athanasiu. Cred ca reflecta foarte bine ce se intampla in facultati, cel putin in a noastra.
Stiu ca si eu, ca studenta, am mai facut teme "in colaborare" si abia acum, cand sunt de partea cealalta a baricadei, imi dau seama cat de gresit este acest lucru. Cred ca problema este ca oamenii fac lucruri imorale, dar nu-si dau seama ca aceste lucruri sunt imorale, pentru ca fac parte dintr-o "normalitate" in care ne complacem cu totii. Oare putem sa schimbam ceva ? Daca da, de cati oameni este nevoie si de ce cantitate de energie ? ...

6.7.05

Web :: Google API


In cinstea faptului ca am terminat cu dizertatia, recomand tuturor GOOGLE API. Ce sa faceti cu el ? Ce va trece prin cap. De exemplu, un motor de cautare specific unui domeniu :).