Moni's

19.10.05

Diverse :: Rutgers, colectia toamna-primavara

Multe lucruri sunt pe dos in America pentru noi, astia din celalalt capat al lumii. Una dintre chestiile ciudate este ca toamna, in loc ca natura sa moara, copacii inverzesc, florile infloresc. E foarte derutant ...
:)) Nu-i asa ca, pentru o fractiune de secunda m-ati crezut ? Dar este, intr-adevar derutant ca dupa vremea cea oribila, ploiasa si rece de saptamana trecuta, odata cu soarele, oamenii au plantat o puzderie de flori. Nu te simti chiar ca primavara dar, oris'cat, pare ca natura a inviat. Iar ca treaba e artificiala nu sare in ochi chiar de la prima vedere.

Dar ceea ce mi se pare si mai ciudat sunt autobuzele vorbitoare. Ok, e normal ca autobulul sa se prezinte si sa-ti spuna unde merge (desi, cum e el paralelipipedic, are cate un afisaj pe fiecare din fetzele vizibile pe care scrie chestia asta). Partea derutanta e ca iti spune : "Have a nice day". Eu ma intreb daca asta chiar ajuta pe cineva. Pentru ca, desi e un cliseu, cand cineva iti zice sa ai o zi buna, conteaza, chiar daca numai putin. Pentru ca persoana respectiva a constientizat (mai mult sau mai putin) cuvintele alea si, cateodata chiar iti zambeste sau ceva. Dar autobuzul nu face nici un efort in sensul asta, nu e alegerea lui sa-ti zica sa ai o zi buna. Nu este efectul unui proces cognitiv, nu e un gest constient, nu e nimic. Atunci, de ce ? Are cineva vreo idee ?

3 Comentarii:

At 9:25 a.m., Anonymous Anonim a spus...

ideea e ca este o reclama mascata...itzi intra in subconstient ideea ca acea companie s-a purtat frumos cu tine ca utilizator, client, odata cu urarea de "o zi buna", si ramai cu impresia placuta, de care o sa-tzi aduci aminte cand o sa trebuiasca sa alegi o companie de transport...cred eu

 
At 9:43 a.m., Anonymous Anonim a spus...

pai chestia e ca nu e nici o companie, sunt autobuzele din circuitul intern al Rutgers, care sunt oricum gratis. Autobuzele normale (pentru care trebuie sa platesti biletul) nu vorbesc :)

 
At 2:19 p.m., Anonymous Anonim a spus...

Hei - Buna. Ti-am gasit blogul. Nu ma intreba cum... Vii de rev in tara X ? ;-) XC

 

Trimiteți un comentariu

<< Home