Moni's

12.9.05

Diverse :: Dalai Lama

Evenimentul cel mai important al celei de-a doua jumatati de septembrie la Rutgers este vizita lui Dalai Lama. Evenimentul o sa se desfasoare pe stadionul care e la 5 min de unde stau eu (asta ca sa nu zic numai de rau de locu unde stau), iar biletu costa 5$. Daca merg ? Nu cred :). Probabil ca o sa se dea si pe net undeva. La TV sigur.

Vizita lui Dalai Lama in Statele Unite are, probabil legatura cu panica generala de aici in legatura cu uraganul, peste care se suprapune amintirea lui "nine eleven", si, cine stie, poate si alte evenimente mai putin roz care se intampla in lumea din jur. Americanii sunt foarte panicati si e cumva de inteles. Dar parca de fiecare data cand e o catastrofa de proportii, e mai mare daca are loc in America, e mai grav, cumva. Marea masa de oameni materialisti care nu filosofeaza in viata de zi cu zi, acum, panicata, ca la un semn, isi pune sute de intrebari existentiale. Poate ii lamureste Dalai Lama cu ceva...

3 Comentarii:

At 5:55 p.m., Anonymous Anonim a spus...

Monica, te sfatuiesc sa mergi. Ai sa poti sa le povestesti la nepoti ca l-ai vazut pe Dalai Lama. Plus ca mai tarziu nu o sa iti para rau de lucrurile pe care le-ai facut, ci de cele pe care nu le-ai facut. Dute!

 
At 6:18 p.m., Anonymous Anonim a spus...

Iar despre politica terorii asupra poporului american te sfatuiesc sa vezi Fahrenheit9/11, un documentar interesant care printre altele explica si cum un popor panicat si care e speriat tot timpul de bombe este mult mai usor de controlat si de manipulat. :-)

Vezi doar cum au renuntat in ultimii ani la niste libertati prin adoptarea Patriot Act (The Patriot Act strikes a reasonable and sensible balance between freedom and security to meet the real dangers we face.)

Si eu m-as duce sa il vad pe Dalai Lama.

 
At 3:35 p.m., Anonymous Anonim a spus...

Nici eu n-as rata asa un eveniment.Ce vezi la televizor se pierde cumva intr-un anonimat de zeci,sute,mii de imagini,ce traiesti la fata locului e cu totul altceva.De fapt,el e o mare personalitate,dincolo de credinte si religii,e un simbol al unei libertati spirituale,al unei victorii spirituale asupra unui dusman care poate cotropi o tara,dar nu poate fi victorios asupra inimilor oamenilor.
E simbolul unei rezistente si a unei rebeliuni,e un fel de Che Guevara,chiar daca armele lui nu sunt materiale.Un tip remarcabil!

 

Trimiteți un comentariu

<< Home