Moni's

24.6.06

Diverse :: Romanul preferat

Apropos de romanii cu care ne mandrim si via mama :D, va semnalez un eveniment mai mult sau mai putin internet-ic de care probabil cu totii stiti deja. Este vorba despre fenomenul "Mari romani", organizat de TVR prin care puteti nominaliza romanul vostru preferat. Mai precis, personalitatea (cea mai) preferata. Cei tz'spe cei mai nominalizati o sa fie pe o lista si dintre ei o sa se voteze cel mai mare roman ever. Propunerile se pot face pe internet dar si la telefon cred pana pe 1 iulie. Se pare ca la capitolul "instructiuni de folosire", ar fi trebuit sa se precizeze urmatoarele :
- persoana trebuie sa fie un/o roman/ca (pentru cei care au propus persoane apropiate Romaniei, dar doar tangentzial si, cel mai important, nu de cetatzenie romana, precum : Lazlo Tokes, Sf Andrei, etc )
- a se preciza o anumita persoana specifica (pentru cei care au votat cu "soldatul necunoscut", "tzaranul roman", etc, etc)
- propunerea trebuie sa fie o persoana reala (pentru cei care au votat cu personaje care sunt mandria neamului dar sunt, in acelasi timp, legende si personaje de poveste, precum Fat-Frumos)
- ?!? (pt cei care au votat personalitati marcante dar.. c'mon ppl, precum Laurentiu Duta si Gigi Becali - care se pare ca a fost nominalizat in (foarte multe) repetate randuri)

Eu l-am propus pe stra-unchiul meu, Victor Babes, nu numai pentru ca e ruda, dar si pentru ca a fost unul dintre cei mai mari oameni de stiinta romani. :)

10.6.06

Scoala :: My.poli.ro ?

Florin mi-a spus de un articol din ziarul "Gandul" despre evaluarea profilor din Automatica, Poli, Bucuresti. Niciodata n-am fost prea la curent cu stirile, si nici ziare nu prea am citit. Si n-am plecat din Romania decat acum un an, dar citind articolul asta ma simt foarte rupta de lumea din care vine. Sper ca e din cauza ca articolul respectiv a fost scris la modul neglijent si nu ca m-am schimbat eu foarte mult de cand sunt aici.

Ok, prima chestie care mi se pare dubioasa: "organizatorilor nu le-a fost uşor să-i convingă pe colegi să răspundă sau să se semneze. „Cei mai mulţi spuneau că nu vor să aibă probleme. Există o frică a studenţilor legată de faptul că nu îşi vor mai lua examenele sau că vor lua note foarte mici dacă află profesorii”, ne-a spus Gabriel Petrea, vicepreşedintele USR." ?!?!? !!! Cum adica sa semneze studentii chestionarul? De ce l-ar semna? De ce conteaza cine a zis ce? Conteaza sa-ti dai seama care este opinia generala. Cred..

A doua chestie: "cel mai admirat profesor" ?! Ce inseamna asta ? Admirat pentru ce? "cel mai apropiat de studenti" ? "Cel mai bine îmbrăcat(la modă)" ?! Ce evaluare e asta? Sa-mi explice si mie cineva. Era cumva un articol scris la misto si nu m-am prins eu?