Moni's

18.2.06

Chestii :: Exista si femei in departament ?? :)

Ieri a fost o intalnire sociala in departament pe motivul ca sa ne intalnim noi, femeile din CS, sa bem ceai si sa socializam. Cand am auzit ca e o intalnire "numai pentru femei", am cam strambat din nas pentru ca de cand sunt in America, sunt usor socata de atitudinea pe care oamenii o au pentru femei. Este o societate extrem de feminista si eu sunt de educatie misogina, a la Poli :). Glumesc, dar oricum. Cred ca formele astea de extremism au o problema, iar feminismul aici merge destul de departe. Oricum, era vorba de cafea, ceai, haleala, asa ca am zis de ce sa nu ma duc. Si a fost chiar interesant. In parte, pentru ca comunitatea de calculatoristi este predominant masculina si sunt obisnuita sa vorbesc cu baieti si (obisnuita) cu modul lor de gandire. Pe de alta parte, toata gasca de gagici cu care am trancanit ieri e la fel. Pentru ca, inerent, in comunitatea asta, rata populatie feminina/masculina e de obicei undeva pe la 1/5 in cel mai fericit caz. In general, la un curs la care sunt inscrisi 20-30 de studenti, 2-3-4 dintre ei sunt tipe. Numai ca, spre deosebire de mine, tipele au probleme de genul daca la un curs se face un banc misogin, eu ce pozitie adopt fatza de chestia asta (razi ?? - ma gandesc io) sau daca familia imi trimite bancuri feministe, eu cui le trimit mai departe. Ei bine, cu ocazia intalnirii asteia, s-a infiintat o lista de emailuri doar pentru femeile din CS, asa ca s-a rezolvat si problema asta.

In afara de probleme minore si ridicole de genul asta, s-a discutat si despre probleme interesante. De exemplu, este o realitate ca la angajare, este posibil ca barbatii sa fie priviti diferit fatza de femei, din diferite motive. De exemplu, femeile (casatorite) vor vrea, la un moment dat concediu de maternitate, etc. Un avantaj ar putea fi ca firmele vor colective echilibrate din punct de vedere al nr de barbati si de femei (pe cat posibil). Stiu ca atunci cand am aplicat pentru doctorat aici in state, se stia ca e mai usor sa fii admis ca femeie decat ca barbat (in CS) exact din motivul asta. Ceva foarte interesant : desi societatea este feminista si barbatii "trebuie" sa fie sub papuc, se pare ca opinia generala (cel putin a tipelor care au venit la adunarea de ieri) este ca familia este responsabilitatea femeii, sau cum au formulat-o ele, si ca daca o femeie are un job, are de fapt 2, etc.

In plus, un mare avantaj al faptului ca intalnirea a fost numai de femei - haleala a fost sanatoasa :D (sort of) : mai multe legume si fructe decat la celelalte intalniri cu caracter social din departament. Iar la partea de haiosenii, pentru ca la inceput am zis fiecare ce ne place sa facem in afara de programare (!!!), trebuie sa aflati ca foarte populare printre calculatoriste(-le de la Rutgers) sunt romanele siropoase (cred ca e din cauza ca sunt atatea chinezoaice !! - serios, chinezoaicele devoreaza romane siropoase, si nu le e rusine sa o recunoasca), iar sportul preferat e inotul (i'm such a cliche!!).

3 Comentarii:

At 6:54 p.m., Anonymous Anonim a spus...

Da...ce idee minunata...sa se intalneasca numai femeile din CS. Caci ele au nevoi diferite si nu sunt ca ceilalti din CS. Si segregarea poate continua: asociatia femeilor de culoare din CS (caci doar lumea se uita diferit la ele), asociatia femeilor lesbiene de culoare din CS (caci ele au nevoi cu totul aparte fata de alte femei de culoare din CS); asociatia femeilor tinere lesbiene de culoare din CS (caci tineretul e cu problemele lui)...etc

 
At 7:20 p.m., Anonymous Anonim a spus...

Nu cred ca ideea principala este cea de segregare. Cred ca oamenii la intalniri se vor discutii de interes general, iar intr-o adunare normala, ar fi plictisitor pentru barbati se se discute despre chestii care nu-i intereseaza. In plus, femeile vorbesc altfel intre ele, la fel cum si barbatii vorbesc altfel cand sunt numai intre ei, si chestia asta poate fi fun din cand in cand. In plus, nu e ca si cand femeile se intalnesc numai cu femeile, se mai intalnesc si cu barbatii din cand in cand :)

 
At 12:50 a.m., Anonymous Anonim a spus...

Cred ca gresesti la partea cu barbatii vorbesc altfel cand sunt numai intre ei.

 

Trimiteți un comentariu

<< Home